Detailed Notes on οστεοπαθητικη

Αν δεν πιστεύετε σε καμία ανώτερη δύναμη, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν, όμως, πιστεύετε, αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

“Όσο για το νεογέννητο, ανάλογα με τις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε η γέννα ή διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά, όπως κολικοί, αϋπνίες, ραιβόκρανο κ.α.

Μελάσα: Πώς τρώγεται, πώς επιδρά στον αιματοκρίτη και ποιες είναι οι παρενέργειές της

Διαχωρίζεται σε Δομική, Σπλαχνική και Κρανιακή Οστεοπαθητική.

Μία τέτοια θεραπευτική προσέγγιση, ενώ λειτουργεί εξαιρετικά όταν παρέχεται στα πλαίσια πρόληψης ή ευζωίας και, κυρίως, στην οξεία φάση των συμπτωμάτων, έχει περιορισμένη χρονικά αποτελεσματικότητα αν δεν συνδυαστεί με ενεργητική θεραπεία, δηλαδή με κίνηση.

Το είδος αυτό της εναλλακτικής ιατρικής επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία του ποδιού (πέλματος) και έχει σαν γνώμονα την αρχή ότι η ενέργεια από όλο το σώμα ρέει στα πόδια.

«η μικρή πλαστικότητα των οστών του κρανίου οδηγεί σε περιορισμό της κινητικότητας»

Πρακτικά η θεραπεία πραγματοποιείται με τα χέρια του οστεοπαθητικού, με μαλάξεις, τραβήγματα και χειρισμούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του ασθενούς.

Ωστόσο, το μασάζ μπορεί να είναι ωφέλιμο και για την συμπίεση νεύρων, εφόσον δεν εφαρμόζεται στην οξεία φάση του πόνου, όπου ο ασθενής οφείλει να είναι κλινήρης και να λαμβάνει τα αντιφλεγμονώδη που συνιστά ο ιατρός (ενίοτε απαιτείται και έγχυση).

“Επιπρόσθετα, συναντάω και πιο χρόνια ή οξεία περιστατικά που άπτονται του μυοσκελετικού συστήματος, όπως και ασθενείς με άσθμα και αλλά αναπνευστικά προβλήματα ή ασθενείς more info με εντερικά προβλήματα.

Η λεπτομερής ψηλάφηση της σπονδυλικής στήλης και η ανάλυση της κίνησης των αρθρώσεων, όχι μόνο της περιοχής που πονάει, αλλά ολόκληρου του σώματος, γίνεται για την εντόπιση των προβλημάτων και την παρακολούθηση της εξέλιξης τους.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν σε αλλαγή της μεταβολικής δραστηριότητας των ιστών που αποτελούν την άρθρωση, των χημικών διεργασιών, δηλαδή που γίνονται στα κύτταρα για την παραγωγή ή κατανάλωση της ενέργειας που αντιστοιχεί στις ανάγκες τους.

Η πολύ γνωστή φράση “Κάνε μια παύση και μύρισε τα λουλούδια”; Μάλλον ήρθε η ώρα να την πάρουμε κυριολεκτικά, καθώς η παρουσία μας στην φύση μπορεί να μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να διαχειριστούμε και να ελαττώσουμε το στρες.

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιστήμη υγείας στον κόσμο, μετά την κλασική ιατρική και την οδοντιατρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *